Vegetarische curry


Dit recept is ons toegestuurd door een collega van Maarten en Maarten heeft het gemaakt.

Vegetable coconut curry

ingrediënten, voor 4 personen
- 300g aubergine                                                      - 2 rode chilipepers (groen volgens recept)

- 200g champignons                                                - 300ml groentebouillon (met 1 bouillonblokje)
- 6 eetlepels zonnebloemolie                                - 150ml kokosmelk
- 400g tomaten (uit blik of vers)                           - 1 blikje linzen
- 4 knoflookteentjes                                                - 2 theelepels (basterd)suiker
- 25g verse gember                                                 - 300g bloemkool (wij gebruikten diepvriesmix)
- 500g zoete aardappel                                           - 150g erwten (bijv. uit blik of diepvries)
- 1 eetlepel garam masala                                      - paar steeltjes koriander (hebben wij weggelaten)
- 1 theelepel kurkuma                                             - peper en zout
- 1 theelepel komijnzaadjes of poeder                
- 15 gedroogde curry bladeren (wij gebruikten 2 laurierbladeren)

Snijd de aubergine in blokjes van 2cm en snijd de champignons doormidden. Warm 3 eetlepels zonnebloemolie op in een grote hapjespan. Voeg de aubergine en champignons toe en bak voor 4-5minuten tot ze goudbruin gebakken zijn. Doe het in een schaaltje en zet dit apart.

Doe nu de resterende olie (3 eetlepels) in de lege hapjespan en bak de knoflook en gember in 10minuten tot ze gefruit zijn, maar niet gekleurd. Schil ondertussen de zoete aardappel en snijd in blokjes van 2 cm.
Roer de garam masala, kurkuma, komijn en curry(of laurier)bladeren in de hapjes pan met de knoflook en gember en bak voor 2 minuten, blijf hierbij constant doorroeren. Doe hier de opzij gezette aubergine en champignons bij en voeg de zoete aardappel en chilipepers toe. Bak voor 3 minuten, roer hierbij regelmatig door.

Roer de bouillon, kokosmelk, tomaten en suiker door het mengsel, doe de deksel op de pan en laat zachtjes koken voor 5 minuten. Voeg de bloemkool toe en zorg ervoor dat deze onder water staat. Kook nog 10 minuten en roer 1-2 keer door. Voeg vervolgens de diepgevroren erwten toe en kook zachtjes zonder deksel voor 5-10 minuten of tot alle groentes net gaar zijn en de saus dik is (bij erwten uit blik hoeft dit niet zo lang mee te koken). Voeg rond deze tijd ook de linzen toe, deze hoeven alleen warm te worden.
Breng eventueel nog op smaak met een beetje peper en zout.


Wij hebben de saus iets dikker gemaakt door er nog wat maïzena aan toe te voegen, want wij vonden deze te waterig. Wij hebben hier zilvervliesrijst bij gegeten.

Reacties